Sorgenfri; lett og fin i kropp og sjel

Hvorfor skriver jeg ikke?

Tidligere har jeg ressonert meg fram til at jeg skriver mest når livet er mørkt, trist og ensomt, og lite når livet er fullt av lykke og jeg føler meg lett og fin i kropp og sjel. At jeg skriver lite kan jo egentlig være et positivt tegn, da. Men allikevel; hvor er logikken? Det er nå som livet er bra at ting skjer, i alle fall ting det er verdt å skrive om.

Planen er å forsøke å skrive litt om mitt nyeste engasjement i gateavisa Sorgenfri i Trondheim, som jeg skal jobbe frivillig for i tida framover. Sorgenfri er det samme som =oslo, og blir solgt av rusmisbrukere og andre som har falt litt på utsida av samfunnet. Magasinet kjøper de for 20 kr og selger videre for 40. Som selgere i Sorgenfri er man en del av et fellesskap og tjener litt til livets opphold.

Siden jeg ennå ikke har startet i jobben, men bare vært på møter, passer det fint å starte å reflektere litt allerede nå. Slik det ser ut nå tørr jeg ikke ha så store forventninger til hvordan arbeidet blir. Det eneste jeg veit foreløpig er at jeg skal drive med distrubisjon; altså være der når selgerne kommer for å kjøpe inn magasiner for salg. Senere vil arbeidet dreie seg mer mot oppsøkende arbeid, oppfølging og kontakt med brukerne. Det medfører ansvar. Menneskene jeg treffer vil være vidt forskjellige, og mange vil kanskje være i vanskelige situasjoner. Jeg håper jeg kan få bruk for mye av det vi har lært på studiet, og ikke minst at det at det vil være lærerikt og at jeg kan være til nytte. Dette er noe jeg virkelig har lyst til å gjøre. Når jeg tenker på det føles det nesten som om jeg er forelska.

Det beste og mest fantastiske ville selvfølgelig vært om jeg kunne fått noe på trykk i magasinet. Men hvis det skal skje må jeg virkelig jobbe for det, for nå har jeg ikke skrevet noe - noe sted - siden lågen brant. Allikevel er det lov å håpe, og det er alltids greit å ha et mål.

NRK har skrevet litt om prosjektet da det først starta:
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.2689055

Les, les! Og ikke minst; kjøp magasinet! :D

// thea